JoGo Logistics brengt kraanschip in de vaart

Begin 2020 voer het kraanschip Concordia uit voor zijn maidentrip vanuit Nederland naar Flemalle (Luik). JoGo Logistics zorgde voor de montage van het kraanframe op het schip waarop een autolaadkraan werd geplaatst. Door het gecombineerd gebruik van deze laadkraan en het pallet cross-over systeem kan JoGo nog flexibeler inspelen op de logistieke eisen van klanten.  

Montage autolaadkraan op schip

Het binnenvaartschip Concordia meet 50m op 6m60 en heeft een draagvermogen van 400 ton. Eind januari 2020 werd het kraanframe op het schip gemonteerd. Dankzij dit frame kan de kraan zowel in de lengterichting als de dwarsrichting van het schip manoeuvreren. Op het frame werd de kraan geplaatst. Het betreft een autolaadkraan van het merk Kennis met een capaciteit van 30 to/m. 

Na enkele grondige testen bleek de stabiliteit van het schip ruimschoots voldoende om de kraan met maximale capaciteit en maximale lengte te gebruiken. Ook de werking van de kraan verliep zonder problemen.  

Transport en overslag van producten en materialen

Vervolgens zette de Concordia koers naar Rheden in Nederland om daar een lading dwarsliggers op te halen met bestemming Flemalle (Luik). Het was voor de schipper even wennen om niet alleen het schip te moeten besturen, maar tevens de kraan bij het laden en lossen van het schip. De vaart en de overslag verliepen perfect. Na deze maiden trip zette JoGo Logistics de Concordia al diverse keren in, onder meer voor transport en overslag van klinkers, deltablokken en betonnen blokken.