JoGo-schepen zorgen voor feilloos waterwegtransport

Met meer dan 25 jaar logistieke ervaring, eigen schepen voor grote en kleine vrachten en een internationaal netwerk aan verladers en scheepseigenaars biedt JoGo Logistics feilloos waterwegtransport van palletten, bulk en constructiestukken. De vier JoGo-schepen zijn uitgerust met de nodige overslagmiddelen.

Vanuit haar expertise op de binnenvaart regisseert het team van JoGo de hele logistieke keten van haar klanten. Het realiseren van de ‘modal shift’ is het uitgangspunt van een totaaldienst die begint aan de deur van de klant tot aan de deur van de bestemmeling, inclusief voortransport, overslag, vervoer via de binnenvaart, overslag op bestemming, opslag en natransport.

“Wij bieden een totaaloplossing in transport maar uiteraard kunnen bedrijven ons ook gericht inschakelen voor een transport over het water.”
(Peter Joos, JoGo Logistics)

Goederen vervoeren over het water met JoGo-schepen

Met eigen schepen (4), vrachtwagens en overslagtools kan JoGo snel een antwoord bieden op alle transportvragen.

“Onze 4 JoGo-schepen zetten we in voor het transport van zowel palletten als grotere bulkladingen. Ze voldoen aan alle emissie-eisen en normeringen voor binnenvaartschepen,” zegt Peter Joos., compact, betrouwbaar

“Het gaat om twee 500-ton schepen met specialisatie in overslag van pallets en ondeelbare ladingen zoals big bags. Deze schepen zijn voorzien van speciale kranen zodat we snel en handig kunnen laden en lossen.”

Voor de grotere bulkladingen beschikken we over twee 1.000 ton-schepen, uitgerust met een heftruck en het pallet cross-over systeem om pallets te laden en lossen.”

Transport via water als een duurzaam en budgetvriendelijk alternatief

Voor de realisatie van waterwegtransport heeft JoGO een eigen bevrachtingsafdeling en heeft het naast 4 eigen schepen ook een netwerk van verladers en scheepseigenaars. “Onze bevrachters zorgen voor een zo budgetvriendelijk transport via het water,” aldus Peter. “Onze schepen worden zo efficiënt mogelijk benut, zodat we leegvaart tot een minimum beperken.”

“Onze schepen worden zo efficiënt mogelijk benut, zodat we leegvaart tot een minimum beperken.”
(Peter Joos, JoGo Logistics)

Bulk, big bags of stukgoed vervoeren over het water? Dit zijn uw voordelen

  • In een binnenschip passen 30 tot 50 vrachtwagenladingen, terwijl het brandstofverbruik 30% lager ligt.
     
  • Op de waterwegen heeft u nauwelijks last van files. Dat betekent dat u sneller, betrouwbaarder en goedkoper kunt transporteren.
     
  • Een binnenschip is een duurzame manier van transporteren want stoot minder CO2 uit dan een vrachtwagen. Op die manier helpen we u uw duurzame doelstellingen te halen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Klanten vol lof over JoGo’s waterwegtransport

Deze binnenvaartservice slaat duidelijk aan. “We hebben veel trouwe klanten die het JoGo-model zeer appreciëren. Ze kunnen ons ‘full-service’ inschakelen voor de hele transportketen van hun goederen, of enkel voor waterwegtransport of wegtransport op ad-hoc basis of met vaste regelmaat. Die vrijheid stellen ze enorm op prijs.”

JoGo Logistics bevracht de schepen met onze producten en zorgt voor de hele logistieke keten van de stock tot het laden en lossen van het schip. We kunnen op ongeveer vier uur een volledig schip van 400 ton laden of lossen”, luidt het alvast bij bouwbedrijf Wienerberger.

Peter Joos: “We beschikken over een mondiaal netwerk van experts en behouden end-to-end een overzicht op alle zendingen. Ons team is dus altijd direct beschikbaar om op lokaal niveau in te grijpen bij eventuele problemen.”