JoGo Logistics verzorgt water- en wegtransport van 10.000 ton betonbielzen voor Infrabel 

Meer dan 10.000 ton betonbielzen (spoorbalken of dwarsliggers) werden op duurzame wijze vervoerd vanaf de productielocatie in Nederland naar diverse werven van het Belgische spoorwegbedrijf Infrabel. De producent van de betonbielzen koos voor de oplossing van logistieke ketenregisseur JoGo Logistics omwille van de duurzame combinatie van  water- en wegtransport, overslag en opslag.

 
De betonbielzen werden vanaf de productiesite aan het water in Nederland naar Luik vervoerd. De levering van deze circa 30.000 dwarsliggers gebeurde vanuit de productielocatie van De Meteoor Beton in het Nederlandse Rheden naar de verschillende sites van Infrabel via het Belgische bedrijf Prefer.

Overslag met het handige pallet cross-over systeem

Het team van ketenregisseur JoGo Logistics laadde de dwarsliggers op de kade bij De Meteoor met het pallet cross-over systeem in het binnenschip. Via de Maas ging het zo naar Flemalle. Op de kade van Prefer in Flemalle gebruikte JoGo Logistics wederom de pallet cross-over techniek voor het lossen van de bielzen. 

Tussentijdse opslag en vervoer op afroep naar de diverse werven

De tussentijdse stockage gebeurde bij het bedrijf Prefer. Op afroep werden de dwarsliggers vervolgens met de vrachtwagens van Jogo Logistics naar de verschillende werven van Infrabel getransporteerd. JoGo Logistics regisseerde en organiseerde deze hele logistieke operatie zonder enige inmenging van Prefer of De Meteoor.